Aanbestedingsdrukte

Aankomende twee weken verwachten wij weer een groot aantal publicaties. Aanbestedende diensten publiceren mogelijk nog veel aanbestedingen voor de verplichtingen die vanaf 1 juli 2017 gelden.

Vanaf 1 juli 2017 zijn aanbestedende diensten wettelijk verplicht tot digitaal aanbesteden. Digitaal aanbesteden moet zorgen voor een simpeler en korter proces, waardoor er een vermindering van de administratieve lasten ontstaat. Aanbestedende diensten die nog niet zijn overgestapt op digitaal aanbesteden zullen mogelijk de laatste aanbestedingen nog voor 1 juli de deur uit doen.

Daarnaast is door de hernieuwde Aanbestedingswet 2012 is de ‘oude’ Gedragsverklaring Aanbesteden niet meer geldig vanaf 1 juli 2017. Om ondernemers niet direct op kosten te jagen door hen te verplichten een ‘nieuwe’ GVA aan te vragen bij de ingang van de hernieuwde Aanbestedingswet was er een overbruggingsperiode, waardoor de oude GVA tot en met 1 juli 2017 geldig is.

We hebben deze week gemerkt dat het aantal publicaties al aan het oplopen is. Onder het oplopende aantal publicaties zitten ook opvallend veel marktconsultaties. De teller staat deze week al op 33 marktconsultaties. En er zitten een paar mooie opdrachten tussen, zoals:

  • Het onderzoeken van de IT-systemen van de RDW (Dienst Wegverkeer).
  • Het leveren van sportbh’s en panty’s aan het Ministerie van Defensie, Defensie Materieel Organisatie.
  • Het leveren van conserveringssystemen aan ProRail.
  • Het leveren van bomen aan gemeente Amsterdam.
  • Het verdiepen van de Nieuwe Waterweg en Botlek ten behoeve van Rijkswaterstaat.

Marktconsultaties zijn een mooi kans om jouw werk, dienst en/of levering alvast te introduceren bij de aanbestedende dienst en invloed uit te oefenen op de komende aanbesteding.

Wil je deze marktconsultaties en de vele verwachte aanbestedingen niet missen? Kies dan voor de Q Core Tendersignalering. Q Core Tendersignalering zorgt ervoor dat jij geen relevante aanbesteding misloopt en dagelijks op de hoogte bent van de laatste publicaties. Daarnaast begeleiden onze tenderspecialisten jou graag bij het inschrijven op deze aanbestedingen.

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor jou te bespreken.