Digitaal aanvragen Gedragsverklaring Aanbesteden

Aanbestedingsland is steeds meer aan het digitaliseren. Na het verplicht digitaal aanbesteden vanaf 1 juli 2017 is het nu ook mogelijk om de Gedragsverklaring Aanbesteden digitaal aan te vragen.

Eerder gaven we al aan dat de ‘oude’ Gedragsverklaring Aanbesteden geldig was tot 1 juli 2017. Na deze datum zal er een nieuwe GVA aangevraagd moeten worden. Sinds 3 juli 2017 kan je de GVA, naast het schriftelijke aanvraagproces, ook online aanvragen. Het voordeel van het online-aanvraagproces is dat het een stuk efficiënter en sneller is dan de schriftelijke procedure.

De aanvraag

Om de GVA digitaal aan te vragen dient uw organisatie ten eerste te beschikken over eHerkenning. De online aanvraag van de Gedragsverklaring Aanbesteding start je op de website van Justis. In de aanvraag doorloop je maximaal 7 stappen om de aanvraag af te ronden.

Maar ook de schriftelijke aanvraagprocedure blijft bestaan. Je kan de GVA schriftelijk aanvragen via een aanvraagformulier. Dit formulier dien je vervolgens op te sturen. De Gedragsverklaring Aanbesteden is na ontvangst 2 jaar geldig.

eHerkenning

Mocht je nog geen eHerkenning hebben, dan dien je dit eerst aan te vragen. eHerkenning is een digitaal identificatiemiddel dat bijvoorbeeld verplicht is om je te registreren op TenderNed. Daarnaast heb je eHerkenning ook nodig voor de digitale handtekening (eSigning) bij het digitaal indienen van een inschrijving.

eHerkenningsmiddelen zijn persoonsgebonden en moeten dus voor medewerkers apart aangevraagd worden. Alle aanvragen en bijbehorende machtigingen voor medewerkers moeten wel gedaan worden door een voor de onderneming tekenbevoegde of daardoor gemachtigde (minimaal KvK-check). Op deze pagina vind je meer informatie over eHerkenning.

Of je nu kiest voor digitaal of analoog, wij bieden in graag de helpende hand. Van de aanvraag van een GVA tot het digitaal indienen van je offerte met e-Herkenning, onze tenderspecialisten begeleiden je het gehele inschrijvingsproces.

Neem contact met ons op een van onze specialisten om de mogelijkheden voor jou te bespreken of stel gerust je vragen via onze gratis helpdesk.