Toename aantal aankondigingen

Het aantal aankondigingen dat op TenderNed wordt gepubliceerd groeit met de jaren. Alle aanbestedende diensten zijn ook vanaf de invoering van de Aanbestedingswet 2012 verplicht om hun aanbestedingen op TenderNed te publiceren, een toename aantal aankondigingen tot gevolg.

Toename aantal aankondigingen

In 2016 zijn in totaal bijna 15.000 aankondigingen gepubliceerd. Dit is 13% meer ten opzichte van het aantal aankondigingen in 2015. Het aantal aankondigingen in 2015 was 13.243. Ook in 2015 zijn er 13% meer aankondigingen gepubliceerd dan in 2014. Deze groei wordt mede veroorzaakt doordat er meer aankondigingen van inhuurmarktplaatsen geïmporteerd worden op TenderNed

Maar ook het aantal aanbestedende diensten die aanbestedingen gepubliceerd hebben is gestegen. In 2015 hebben 1.098 verschillende aanbestedende diensten aankondigingen gepubliceerd. Dit aantal is in 2016 gestegen naar 1.360 verschillende aanbestedende diensten, 262 meer dan in 2015.

Digitaal aanbesteden

Naast de groei in aankondigingen groeit ook het aantal aanbestedingen die digitaal aanbesteed worden. Nederland loopt voorop met de eisen van Brussel. Op dit moment verloopt reeds 82% van de Europese aanbestedingen digitaal en lijkt het er op dat ons landje de gestelde eis dat vanaf 1 juli 2017 alle Europese aanbestedingen digitaal moeten gaan verlopen, gehaald gaat worden. TenderNed telt in 2016 5900 openbare aanbestedingen waarvan maar liefst 82% digitaal. Hiervan verliep ruim 45% via TenderNed. Dit aantal zal alleen maar stijgen in de aankomende jaren.

Tendersignalering

Een flinke groei in aanbestedingsland die de zoektocht naar jouw aanbesteding moeilijker maakt. Het bos van aanbestedingen zal veranderen in een oerwoud waar de weg vinden er niet makkelijker op zal worden. Vind die ene mooie opdracht maar eens tussen de 15.000 aankondigingen.

En daar willen wij graag de helpende hand bieden: Q Core Tendersignalering. Vanuit onze expertise, database en tool wordt het vinden van een geschikte opdracht van een aanbestedingsplichtige instelling voor jou een stuk makkelijker.

Wij kennen TenderNed door en door, signaleren dagelijks alle aanbestedingen (vanuit elke bron, ook buiten TenderNed), lezen deze manueel en matchen deze met jouw zoekcriteria. Een specialisme dat ervoor zorgt dat jij geen relevante aanbestedingen mist. Ook weten we precies waar een digitale inschrijving aan moet voldoen. Wij zeggen: “Kom maar op met digitaal aanbesteden!”.

Wil jij een gids in het oerwoud van aanbestedingen, neem dan gerust contact met ons op.