Uitbreiding dienstverlening

We zijn ondertussen alweer ruim over de helft van het jaar, een mooi moment om samen terug te blikken op wat we het afgelopen half jaar al bereikt hebben. Een van onze doelen voor dit jaar is het verhogen van de klanttevredenheid. Uit het klanttevredenheidsonderzoek dat we eind vorig jaar uitgevoerd hebben blijkt dat we gemiddeld een dikke 8,1 scoren op onze totaaldienstverlening. Onze opdrachtgevers zijn dus al erg tevreden en daar zijn we vanzelfsprekend erg trots op, maar we streven natuurlijk naar een 10! Om dit doel te bereiken willen we nog meer in contact staan met onze opdrachtgevers en onze dienstverlening en service uitbreiden om jou nog beter van dienst te zijn. Zo kunnen we samen (nog meer) mooie kansen benutten.

Helpdesk en chat

We hebben het afgelopen half jaar al een aantal flinke stappen gezet. Zo hebben we bijvoorbeeld begin dit jaar onze gratis helpdesk voor aanbestedingen ingericht. Een gratis helpdesk speciaal voor al jouw vragen rondom aanbestedingen, of je nu wel of geen klant van ons bent. Een speerpunt van onze helpdesk is de chatfunctie. In deze chat staat onze Tenderdesk voor je klaar om al jouw vragen omtrent aanbestedingen zo snel mogelijk te beantwoorden. Wel zo fijn als je tijd je kostbaar is. Dus chat gerust met ons, wij geven graag het antwoord op jouw vragen.

Klantmanager

Maar het is niet bij de helpdesk met chatfunctie gebleven. Om onze dienstverlening naar een hoger niveau te tillen, zijn we nog een stapje verder gegaan. We hebben ons team namelijk versterkt met een betrokken klantmanager. Wij stellen je graag voor aan Yvonne Kalkhoven. Yvonne staat geheel in dienst van onze opdrachtgevers. Ze zorgt ervoor dat we nog dichter bij jou komen te staan en zal er voortaan voor zorgen dat onze dienstverlening aansluit bij jouw wensen en dat alles tot in puntjes geregeld is. Ze zal jouw eerste aanspreekpunt zijn, beantwoordt al jouw vragen en zorgt voor een optimale samenwerking tussen jou en Q Core. Verschillende opdrachtgevers hebben de afgelopen maanden al kennis mogen maken met Yvonne. Heb je nog geen kennis met haar gemaakt, dan zal ze snel van zich laten horen om zichzelf voor te stellen en onze samenwerking te verbeteren. Uiteraard kun je zelf ook contact opnemen met Yvonne.
Niet alleen voor bestaande klanten, ook voor nieuwe klanten van Q Core zorgt Yvonne voor een warm welkom en een goed begin van een (hopelijk) langdurige samenwerking.

Heb je vragen over onze dienstverlening, wil je graag je wensen of interesse in onze diensten kenbaar maken? Neem dan gerust contact met ons op. Yvonne en de rest van het team staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Of het nu gaat om tendersignalering, begeleiding, tekstschrijven of juridische aspecten, voor elk aspect hebben wij een specialist in huis die jou graag verder helpt.