Even voorstellen

  • 17 nov. 2020
  • 6 minuten leestijd
  • Lotte Lotte

qcore is aan het evolueren. Onze huisstijl is veranderd, onze strategieën worden continu succesvoller, onze klantenkring breid zich uit en tenslotte groeit ook het aantal collega’s bij qcore.

Om je up-to-date te houden van onze nieuwe collega’s stellen wij ze telkens even aan je voor met een kort interview. Deze keer stellen wij aan je voor: Onze nieuwe tenderspecialist Tristan van de Beek

Hieronder volgt een interview met Tristan

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik heb een jaar Rechten gestudeerd en daarna 2 jaar Film- en Televisiewetenschappen. Vervolgens wilde ik zelf content gaan leren maken, dus heb ik Redactie & Mediaproductie gestudeerd, met een focus op tekstschrijven. Tijdens mijn studies heb ik bij ABN AMRO gewerkt, waar ik heb geleerd om secuur te werken.

Nadat ik klaar was met mijn studie heb ik 2 jaar bij de NCRV gewerkt als redacteur voor verschillende radioprogramma’s. Vervolgens kwam ik terecht in de arbeidsbemiddeling waar ik ook in aanraking kwam met aanbestedingen. Ik heb in die periode nog een postmaster Strategische sales gevolgd ter verdieping. Ik merkte dat ik het erg leuk vind om me bezig te houden met het zoeken naar de match tussen de onderscheidende waarde van ‘ons’ en de meerwaarde waar de aanbestedende dienst tussen de regels door naar op zoek is – om zo tenders te winnen.
Vervolgens wist ik dat ik graag als Tenderspecialist aan de slag wilde gaan en kwam ik uiteindelijk in aanraking met Rodger en Marcel.

Waarom heb je voor qcore gekozen?

Ik werd meegenomen door de passie en energie die qcore uitstraalt. Ook de Bidcycle methodiek spreekt me erg aan. Alles aan het tenderproces wordt daardoor heel overzichtelijk en handbaar. De werkwijze van qcore is ook helemaal ingericht op de Bidcycle. Toen ik hoorde voor welke klanten ik mocht gaan werken was ik om.

Ik beschouw qcore als de maatstaf. Alle werknemers zijn erg capabel en er is ontzettend veel kennis. De passie en energie voel je elke dag. Ook is er een sterke focus op verbetering en dat vind ik ontzettend inspirerend. Daarnaast zijn alle collega’s allemaal op hun eigen manier heel tof en ik leer nog elke dag van hen bij.

Wat ga je toevoegen aan qcore?

Vanuit mijn ervaring breng ik een combinatie van strategische sales, tekstschrijven, prijsstrategie en accountmanagement mee. Wat ik toevoeg is dat ik vanuit empathie en ervaring in het verdiepen in verschillende markten goed klanten en aanbestedende diensten kan inschatten en analyseren, en zo hoofd- van bijzaken kan scheiden. Ik wil een brug slaan tussen de winststrategie van qcore en de USP’s onze klanten. Daarbij probeer ik onder andere te nudgen; een woord dat ik van een gave qcore-klant heb geleerd. Dit betekent in onze context het subtiel sturen van de beleving van ons aanbod door de aanbestedende dienst. Dat éne woordje waar zij op aanslaan kan namelijk net het verschil maken.

Wat vindt jij het leukste aan het werken bij qcore?

Dat we altijd lekkere koeken kunnen pakken op kantoor. Nee, zonder gekheid, ik vind vooral de inhoud van ons werk erg leuk. Het werken met verschillende en mooie opdrachtgevers op een hoog niveau en in gedeeld belang. Per definitie is er veel motivatie en wil om te winnen, dat maakt het een prettige dynamiek om in te werken. Je maakt iets moois met elkaar volgens de richtlijnen en een positieve beoordeling levert daadwerkelijk iets waardevols op voor onze klant.

Ik vind dat competitieve element leuk. Het gaat mij niet om alleen het spelen van een mooie wedstrijd volgens de regels, nee: ik wil winnen! Niet alleen voor mezelf maar júist voor de klant.