Werken in de wereld van aanbestedingen: De ervaringen van Ynske

  • 01 sep. 2020
  • 2 minuten leestijd
  • Ynske Ynske

Dat de bouwbranche zich bezighoudt met aanbestedingen was mij wel bekend, maar weet jij dat er ook aanbestedingen zijn voor de levering van sportbh’s en panty’s, of zelfs piano’s? Heb jij er wel eens over nagedacht dat de organisatie die het decor voor het songfestival 2020 mocht regelen bepaald is door middel van een aanbesteding?

In februari gestart als klantmanager

Sinds februari dit jaar ben ik werkzaam als klantmanager bij qcore . Een hele veelzijdige functie bij een veelzijdige organisatie. Als leek binnen aanbestedingen heb ik binnen een half jaar gigantisch veel mogen leren. Als je denkt dat de wereld van de aanbestedingen saai is dan heb je het mis. Het is één groot spel met winnaars of verliezers. Door de juiste strategie in te zetten in combinatie met de juiste prijs en het beste verhaal, maak je de grootste kans op de winst.

Veelzijdige functie

Als klantmanager heb ik de eer om onze huidige klanten te mogen ontzorgen maar ook om mij te richten op het vinden van new business. qcore heeft biedt hulp bij aanbestedingen. Omdat aanbestedingen veelzijdig zijn, is ons klantenbestand dit ook. Het ene moment spreek ik met een organisatie gespecialiseerd in zonnepanelen en het andere moment ben ik samen met een incassobureau aan het kijken welke kansen er zijn binnen de tendermarkt! Van tevoren had ik nooit gedacht dat ik mijn algemene kennis zo zou verbreden.

Inmiddels ben ik ruim een half jaar verder binnen de branche van de aanbestedingen en kan ik zeggen dat deze jas mij als gegoten zit. Wat ik ooit zag als een saaie grijze pakken wereld is voor mij nu een wereld met veel mogelijkheden, plezier, ontwikkeling, strategie en spanning.

Geweldig team met specialisten

Na een half jaar beginnersfouten en geen antwoord kunnen geven op diverse vragen durf ik inmiddels van mezelf te zeggen dat ik bekend ben met deze branche en heel wat kennis en kunde in mijn bezit heb gekregen om onze prospects en klanten juist te kunnen informeren en adviseren. Dit heb ik aan mijn geweldige collega’s te danken. Doordat we in een team zitten met tenderspecialisten, tekstschrijvers, en een aanbestedingsjurist is er geen vraag waar we geen antwoord op weten en is de kennis extreem breed.

Op naar het volgende half jaar vol plezier, gunningen, het eten van taart, het spelen van air hockey, lunchen op tostidag en het helpen/ontzorgen van onze klanten en prospects. Wie weet kom ik die taart wel bij jou brengen voor de gunning van een aanbesteding waarvan jij ook niet eens wist dat het aanbesteed werd!