Waarom CoffeeClick kiest voor qcore

31 aug 2021 2 minuten leestijd Rodger Rodger

Ben je benieuwd of een samenwerking met qcore ook de oplossing is voor jouw bedrijf? In onderstaand interview spraken wij één van onze klanten over de samenwerking met qcore en hoe qcore hen heeft geholpen. Lees verder en kom erachter hoe qcore helpt!

Voor dit interview spraken we Danny Geerling, teamleider en business developer bij CoffeeClick, expert op de Koffiemarkt. Sinds 2019 werken we samen met CoffeeClick.

Danny_Geerling[1]
Danny Geerling, CoffeeClick

Waarom heb je in eerste instantie voor qcore gekozen?
“De contacten tussen de directie van CoffeeClick en qcore liepen al enige tijd alvorens we een echt samenwerking startten. Namens CoffeeClick sleepte ik begin 2019 op eigen kracht een meervoudig onderhandse aanbesteding binnen bij een gemeentelijke organisatie. In dat proces kwamen we toch wat zaken tegen die we nog beter en met een erkend tenderteam hadden kunnen aanvliegen. Eind 2019 startten we daarom de samenwerking met qcore en bundelden we onze krachten. In Q1, 2020 wonnen we onze eerste aanbesteding binnen de overheid.”

Waar liep je tegenaan bij deze aanbesteding?
“Er werd een certificering gevraagd die in de koffiebranche bijna nooit gehanteerd wordt en waarover wij niet beschikken. Dankzij een goed geformuleerde vraag, werd de eis geschrapt en konden we toch inschrijven. Toen we de definitieve gunning binnenkregen, bleek dat onze tevreden referenties zwaar meewogen in de beoordeling.”

Hoe helpt qcore je bij het tackelen van aanbestedingen?
“qcore is in staat om concreet de eisen en wensen uit de stukken te halen en daarmee een kapstok te maken waaraan we onze inschrijving kunnen ophangen. Hierdoor wijken we niet af van hetgeen er gevraagd wordt en noemen we alleen informatie die er toe doet. De kapstok is altijd de basis waarop we terug kunnen vallen en aan het einde van de rit ontstaat er een concreet verhaal zonder poespas.”

Wat vind je prettig aan de samenwerking met qcore?
“We werken informeel met elkaar samen als ware we collega’s zijn. Zij zien mij als de expert op koffiegebied en ik zie hen als tenderspecialisten. Daardoor ontstaat er een samenwerking waarbij we elkaar versterken en tot creatieve, duurzame en succesvolle ideeën weten te komen.”

Wat is voor jullie de toegevoegde waarde van qcore?
“Voor ons als middelgrote aanbieder is een tenderteam als qcore een gouden greep. Met dit team zijn we in staat van iedereen te winnen en met iedereen bedoelen we ook de grotere, (inter)nationale aanbieders. We zijn in staat een ander geluid te laten horen in een traditionele markt en aanbestedende diensten vinden dit prettig. Kortom; we werken lekker samen en we winnen af en toe een leuk project. En ja, we winnen ook wel eens niet. Dan analyseren we uitvoerig de beoordelingen, we leren ervan en we nemen de feedback weer mee voor de volgende inschrijving.”

Zijn er andere dingen die je graag over ons wilt vertellen?
“We zijn in 2020 als eerste geëindigd in een aanbesteding bij een gemeente. Hierbij waren wij de enige die ons werk goed hadden gedaan, alle andere inschrijvers hadden hun zaken niet goed op orde en werden uitgeschakeld door fouten. De aanbestedende dienst koos er helaas voor om de hele procedure opnieuw in de markt te zetten. Hier waren wij het uiteraard niet mee eens. Ook in dit soort gevallen is qcore onze partner. Huisjurist Rob bereidde ons voor op het gesprek met de aanbestedende dienst en ook deze back-up was erg prettig.”

Afsluitende woorden van Danny
“In elke branche worden er talloze grotere projecten aanbesteed. Als je wel de vakkennis, de referenties, de tijd en de wens hebt om in te schrijven op dit soort projecten, maar niet voldoende tendercapaciteiten, schroom dan niet om eens met qcore van gedachten te wisselen.”

Benieuwd wat qcore voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Heb je een vraag voor qcore CTA 1

Deel dit stuk