Hoe vraag ik voor een aanbesteding een non-faillissementsverklaring aan?

Ondanks dat aanbestedende diensten er niet meer om mogen vragen, blijft het een vaak voorkomende eis. De nieuwe wetgeving welke al sinds 2012 van kracht is, geeft aan dat het aan tonen van een uittreksel van de Kamer van Koophandel voldoende is. 

Sinds de inwerkingtreding van de nieuwe aanbestedingswet en de daarmee verbonden ‘Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures’ wordt de non-faillissementsverklaring niet meer verstrekt door de rechtbank maar door de Kamer van Koophandel. De ondernemer kan dit bewijsstuk dat de onderneming niet in staat van faillissement verkeert zelf opvragen, zonder daarvoor bijvoorbeeld nadere bewijsstukken te hoeven indienen; en heeft het vervolgens binnen één dag in bezit. Het bedrag dat de Kamer van Koophandel hiervoor in rekening brengt is € 5,00 per verstrekte verklaring; deze kosten zijn dan ook aanzienlijk lager dan die de rechtbank voorheen in rekening bracht (ca. € 110,00 per verklaring).

De Kamer van Koophandel noemt de non-faillissementsverklaring ‘Verklaring non-faillissement’ en deze is telefonisch bij hen aan te vragen via telefoonnummer: 088 – 585 15 85 (kies in keuzemenu voor optie 3).

Klik op deze link voor een voorbeeld van hoe deze ‘Verklaring non-faillissement’ eruit ziet.

One Stop Shop

Maar wij kunnen veel meer voor je doen. Voor elke tak in de aanbestedingscyclus hebben wij wel een specialist in huis, wij zijn een echte one stop shop voor tenders. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan:

  • Tendersignalering
    Wij verwerken elke publicatie en maken daar voor jou een selectie uit. Zo mis jij geen enkele kans!
  • Tekstschrijven
    Onze specialisten maken voor jou de teksten waar aanbestedende diensten van zullen smullen.
  • Begeleiding
    Van A tot Z zorgen wij ervoor dat jouw inschrijving grote kans maakt om de opdracht te winnen.

Heb je vragen over iets wat niet in dit lijstje staat, maar wel degelijk over aanbestedingen gaat? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.
Alle prangende vragen beantwoorden wij geheel kosteloos!

Mijn drijfveer is om voor jou de perfecte tekst te creëren.

Marieke van Holland - Tekstschrijver/-Consultant

Ik zorg ervoor dat wij de grenzen en mogelijkheden van de wet voor jou optimaal benutten.

Rob Prinsen - Juridisch Tenderspecialist

Ik ondersteun bij het maken van sterke strategisch keuzes.

Rodger van Veen - Directie