Dit is waarom AFAS Software BV IT-aanbestedingen wint

12 jan 2022 1 minuut leestijd Paul Paul

AFAS werkt sinds 2011 samen met qcore voor het signaleren en winnen van de juiste aanbestedingen. Dit jaar gaat AFAS zelfstandig de tenders oppakken met een eigen tenderdesk, ondersteund door qcore.

Wat is AFAS?

AFAS Software ontwikkelt innovatieve ERP-software voor de zakelijke- en overheidsmarkt. Aanbestedingen zijn een verplicht onderdeel bij opdrachten voor de overheid, hierdoor is het inschrijven op aanbestedingen een van de primaire kanalen voor opdrachtenwerving binnen AFAS.

Waarom zijn IT-aanbestedingen zo belangrijk?

IT-aanbestedingen krijgen steeds meer aandacht. Dit zie je ook in het toenemende aantal aanbestedingen en de waarde van de aanbestedingen. In 2021 werd in Nederland zo’n € 635 miljoen* aan IT-opdrachten gegund.

Samenwerking AFAS en qcore

qcore is voor AFAS sinds 2011 de externe tenderdesk. AFAS koos er destijds bewust voor om het inschrijvingswerk uit te besteden. Ze hadden namelijk de capaciteit niet in huis en wilden dit ook liever niet hebben. Veel organisaties maken deze keuze: een intern tenderteam is risicovol vanwege de hoge investering, gepaard met een hoog verloop in personeel. Daarnaast riskeer je met een intern tenderteam dat er bij ziekte en afwezigheid van personeel deadlines niet gehaald worden. Daarom ondersteunt qcore AFAS bij het inschrijven op aanbestedingen. Binnen de samenwerking is qcore de regisseur als het gaat om de planning omtrent het aanleveren van bepaalde documenten. AFAS is de expert op gebied van IT en zorgt voor de inhoudelijke stukken. qcore voorziet de stukken van feedback: wordt de vraag goed beantwoord?

Lees in deze blog meer over de voor- en nadelen van een intern tenderteam. 

Proactief tenderen

AFAS weet inmiddels als geen ander dat inschrijven op IT-aanbestedingen een cyclus is die niet pas een paar weken voor de inleverdatum van een tender. Dat is heel belangrijk om te beseffen als je proactief wilt handelen. Het meedoen aan en winnen van aanbestedingen is een lange termijn project. Om succesvol te zijn komt namelijk een stuk meer bij kijken: wat is de vraag achter de vraag van de opdrachtgever en welke strategie gaan we volgen om zo goed mogelijk aan de vraag te voldoen?

Samen succesvol inschrijven op IT-tenders

De samenwerking met qcore is een zeer succesvolle: zo heeft AFAS in 2021 in de overheidsmarkt tenders gewonnen van o.a. Gorinchem, Zeist, Leeuwarden, Oldambt, De Wolden-Hoogeveen, Lingewaard, GGD Utrecht, meerdere ROC’s, en veiligheidsregio’s.
De afgelopen 11 jaar heeft de samenwerking met qcore AFAS Software een win-percentage van 75% opgeleverd, resulterend in ruim 150 opdrachten.

Wil jij net als AFAS Software IT-tenders winnen?

Onze tenderspecialisten helpen je graag verder. Plan een kennismakingsgesprek met ons in om de eerste stap te zetten naar jouw volgende overwinning. 

Hoe kies je een interessante aanbesteding - CHECKLIST CTA 1 (1)