1. Home
 2. >
 3. Diensten
 4. >
 5. Tendersignalering

Aanbestedingen opzoeken en updates krijgen

Alle relevante aanbestedingen vinden voor een vast bedrag per maand

Tendersignalering in het kort

De belangrijkste informatie op een rijtje

 • Elke ochtend tenderkansen, direct in je inbox
 • Alle relevante aanbestedingen uit de 12 belangrijkste bronnen                     
 • Alle documentatie op één plek
 • Snel beoordelen of de tender ook echt een kans voor je is
 • Een qcore specialist die met je meekijkt
 • Toegang tot de tools van TenderApp
 • Al vanaf € 199,00 per maand

Aanbestedingen opzoeken

Wil je relevante aanbestedingen opzoeken en er zeker van zijn dat je niets mist, dan moet je daar de juiste tools voor gebruiken. Aanbestedingen zoeken is niet zo eenvoudig als dat je zou denken. Door de aanbestedende diensten worden verschillende platformen gebruikt. Tenderned en Negometrix zijn daar voorbeelden van. Deze platformen bieden op hun beurt automatische signaleringen, maar dat werkt lang niet altijd naar behoren. Hierdoor mis je interessante aanbestedingen.

Wanneer je interessante aanbestedingen mist, mis je de kans om je in te schrijven. En als je je niet inschrijft, kan je niet winnen. Een solide tool waarmee je geen aanbestedingen mist is dus van groot belang.

Lees in onze blog hoe je geschikte aanbestedingen voor jouw organisatie kunt zoeken.

In samenwerking met TenderApp

qcore werkt voor het signaleren van aanbestedingen samen met TenderApp. Wij noemen dit Tendersignalering. Deze tool helpt je altijd op de hoogte te zijn van de meest relevante tenders. De database van TenderApp is de meest volledige van de hele markt! Ook doe jij je bid management met deze tool. Met TenderApp mis je nooit meer een interessante aanbesteding. Dat wil jij toch ook?

Bekijk via de onderstaande button een twee minuten durende video over de werking van TenderApp en de voordelen die het jou geeft.

De voordelen van TenderApp

Het signaleren van relevante tenders met behulp van TenderApp heeft grote voordelen. Lees hieronder wat deze voordelen zijn: 

 • Bespaar veel tijd
 • Vind meer tenders
 • Mis niets
 • Voor een vaste prijs per maand
qcore_tender

Bespaar veel tijd

Elke aanbesteding wordt door een medewerker gelezen en voorzien van een korte beschrijving en een planning. Alle documenten worden toegevoegd. Elke aanbesteding wordt handmatig gekoppeld aan de juiste matching tag. Hierdoor krijg je altijd  signaleringen die relevant zijn voor jou en kun je in één oogopslag bepalen of de aanbesteding echt iets voor jou is. Dit scheelt je een hoop tijd en moeite, want je hoeft niet meer te zoeken door allerlei verschillende bronnen.

Vind meer tenders

Als je Tendersignalering via qcore afneemt bepalen we samen wat de juiste matching criteria zijn voor jouw organisatie. Ook helpen we je bij het instellen van jouw zoekprofiel. Een zoekprofiel op maat, dat je helpt om de juiste aanbestedingen te vinden. Zo weet je zeker dat je altijd alle aanbestedingen krijgt die je wil zien, niet te veel en niet te weinig.

Mis niets

Alleen de juiste aanbestedingen ontvangen vraagt interpretatie en is mensenwerk. Bij automatische signalering gaat er nogal eens iets mis. Al was het maar omdat er een ‘verkeerde’ omschrijving werd gekoppeld. Veel organisaties proberen aanbestedingen te vinden en stellen alerts in via CPV-codes. Deze lijst kent 9500 codes. Verkeerd gebruik geeft dus veel vervuiling en het is niet waterdicht. TenderApp heeft hiervoor een eigen systeem: matching tags. Deze matching tags zijn logische categorieën die matchen met jouw markt. Die matching tags passen we toe op alle aanbestedingen die uit 12 verschillende bronnen worden opgehaald. Zo mis je geen enkele aanbesteding meer!

 

Vaste prijs per maand

Op zoek naar een tender alert service? Abonneer je al vanaf € 199,00 per maand op alle relevante publicaties in jouw branche.

Amsterdam Data Collective werkt sinds 2020 samen met qcore en is heel tevreden over de TenderApp. Lees hier meer over de ervaringen van Amsterdam Data Collective met qcore en TenderApp.

Openbaar aanbestedingen zoeken

Openbare aanbestedingen zoeken doe je via TenderApp. Een openbare aanbesteding kan Nationaal of Europees zijn. Een procedure hoeft echter niet openbaar te zijn. Er zijn veel soorten procedures: Openbaar, niet openbaar, vooraankondiging, marktconsultatie, erkenningsregeling, etc. Deze procedures zijn allen terug te vinden in TenderApp.

Lees hier meer over de verschillende  aanbestedingsprocedures en wat de belangrijkste kenmerken en/of regels?

 

Marktconsultaties zoeken

Marktconsultaties worden door de overheid via de diverse platformen in de regel openbaar gepubliceerd. Marktconsultaties komen dus ook binnen bij TenderApp.

Wil je meer weten over marktconsultaties? In deze blog geven we antwoord op de veelgestelde vragen over marktconsultaties.

Route naar succesvolle samenwerking

De partnership die qcore heeft met TenderApp biedt de nodige voordelen. Zo kunnen wij jou de mogelijkheid geven om een proefperiode te starten waarin we samenwerken in TenderApp. Bovenop de onboarding die TenderApp kijkt de klantmanager van qcore met je mee en staat voor je klaar voor inhoudelijke vragen over zowel de software als de mogelijke tenderkansen die je ziet.

Tendermanagement

MVGM

MVGM Bedrijfshuisvesting heeft samen met qcore een belangrijke tender binnengesleept. Directeur Jeroen Koevermans vertelt trots over onze succesvolle samenwerking.

Veelgestelde vragen

 • Voor welke branches singnaleert qcore?

  Voor alle branches waarvoor aanbestedingen uitgeschreven worden.

 • Garanderen jullie dat ik niets mis?

  Ja, we signaleren tenders uit 12 verschillende bronnen. Kortom: alle openbare aanbestedingen die in Nederland worden gepubliceerd in één overzicht.

 • Om welke bronnen gaat het?

  Het gaat om publicaties van de 12 belangrijkste en meest gebruikte bronnen: Negometrix, CTM Solution, Aanbestedingskalender, Tenderned, Commerce-hub, Ariba, European Patent Office (EPO), Europol, Eurojust, European Medicines Agency (EMA), United Nations (UNGM), en TED Europa. Nooit meer meerdere platformen afgaan voor interessante tenders.

 • Hoe weet ik dat er een nieuwe aanbesteding voor mij is?

  Vanuit TenderApp krijg je per e-mail een melding zodra er een nieuwe aanbesteding is die voldoet aan jouw zoekprofiel. Je kan 2 momenten per dag kiezen waarop je updates wilt ontvangen.

 • Hoe lang duurt het voordat ik toegang heb tot de database, zodat ik kan zoeken?

  Na het tekenen van de gebruikersovereenkomst heb je doorgaans binnen 24 uur toegang tot de volledige database.

 • Hoe blijf ik op de hoogte van de voor mij relevante aanbestedingen?

  We stellen samen je zoekprofiel in TenderApp samen. Hierbij stellen we vast welke zoekcriteria relevant voor je zijn, voor welk werkgebied je signaleringen wilt ontvangen en het soort aanbesteding waarvan je op de hoogte gehouden wilt worden. Zodra er een aanbesteding op de markt komt die voldoet aan jouw zoekprofiel krijg je hiervan bericht van TenderApp.

 • Hoe lang heb ik de tijd om een gesignaleerde aanbesteding te beoordelen?

  Je hebt vijf dagen de tijd om een gesignaleerde aanbesteding te beoordelen. Na deze vijf dagen nemen wij aan dat je niet geïnteresseerd bent om op de aanbesteding in te schrijven en verhuist de aanbesteding naar je archief.

 • Hoe weet ik dat ik geen aanbestedingen mis?

  De medewerkers van TenderApp lezen en categoriseren elke nieuwe aanbesteding. Door de match met jouw zoekcriteria zie je alle aanbestedingen die interessant voor je zijn.

 • Wat gebeurt er nadat ik een nieuwe aanbesteding geaccepteerd heb?

  Zodra je een aanbesteding in TenderApp accepteert krijgen wij daar een melding van, waarna we contact met je opnemen om te bepalen of we samen willen inschrijven en de vervolgstappen te bespreken.

 • Ik heb een vooraankondiging geaccepteerd, maar zie verder geen aanvullende informatie of documentatie?

  Een vooraankondiging is een aankondiging voordat de daadwerkelijke publicatie gepubliceerd wordt. Dit doet een aanbestedende dienst om de aanbestedingsprocedure versneld te laten verlopen of om eerst een marktconsultatie te kunnen houden. Vaak zijn in deze fase nog geen stukken beschikbaar. Die worden in een later stadium gepubliceerd.

 • Zijn er in mijn branche wel aanbestedingen?

  Goeie vraag! Die kans is heel groot, al verschilt dat per branche. Voor meer informatie over aanbestedingen in jouw branche kun je contact opnemen met onze Tenderdesk.

 • Kan ik ook een proefabonnement afsluiten?

  Nee. Wel kunnen we je tijdens een online meeting laten zien hoe TenderApp eruitziet en wat je kan verwachten. Plan deze meeting hier. Voor meer informatie over de mogelijkheden voor jou kun je contact opnemen met onze Tenderdesk.

 • Waarom gaat qcore niet van standaard CPV-codes uit?

  Veel organisaties proberen aanbestedingen te vinden en stellen alerts in via CPV-codes. Deze lijst kent 9500 codes en verkeerd gebruik geeft veel vervuiling. Het is niet waterdicht. TenderApp heeft hiervoor een eigen systeem: matching tags. Deze matching tags zijn logische categorieën die matchen met jouw markt. Die matching tags passen we toe op alle aanbestedingen die uit 12 verschillende bronnen worden opgehaald. Zo mis je geen enkele aanbesteding meer!

 • Kan ik ook inschrijven zonder begeleidingsovereenkomst?

  Ja dat kan. Het is natuurlijk goed mogelijk dat je eerst door middel van Tendersignalering de markt in kaart wilt brengen voordat je echt aan de slag gaat met het inschrijven. Heb jij die interessante tender geaccepteerd? Dan nemen wij contact met je op om te kijken of je op deze tender samen wilt inschrijven.

 • Wat is het verschil tussen signaleren en begeleiden?

  Met Tenderisgnalering blijf jij op de hoogte van alle tenders die voor jou relevant zijn. Wil jij inschrijven op één van deze tenders dan kan je direct contact met ons opnemen om te vragen naar onze mogelijkheden om samen voor de winst te gaan. Wij begeleiden jou dan van A-Z bij het inschrijven op en winnen van deze aanbesteding.

Deze bedrijven winnen al met qcore

Start met tendersignalering en mis geen kans meer!