Hoe wint een tenderbureau zonder productkennis tenders voor mij?

21 mei 2024 2 minuten leestijd Anne Anne

Vraag jij je ook af hoe een extern bureau voor jou tenders kan winnen zonder dat het kennis heeft van jouw bedrijf en het product of de dienst die jij aanbiedt? Dat kan veel beter dan je misschien denkt. Hieronder leg ik je uit hoe dat kan.

Waarom kennis van jouw branche niet nodig is om te winnen

Bij het inschrijven op een tender is het erg belangrijk dat je kennis hebt van het aanbestedingsproces. Al heb je veel kennis van jouw product en kun je dit goed verkopen, is het nog steeds lastig om een aanbesteding binnen te halen als je niet weet hoe een aanbestedingsproces werkt. Een externe tenderdesk of tenderspecialist helpt jou hierbij en heeft de volgende voordelen:

Procesexpertise

Een tenderspecialist is gespecialiseerd in het aanbestedingsproces zelf. Ze kennen de procedures, de juridische vereisten en de beste praktijken voor het indienen van aanbestedingen. Deze kennis kan cruciaal zijn, vooral als jouw bedrijf minder ervaren is met aanbestedingen.

Documentbeheer

Het samenstellen van een aanbestedingsdocument vereist het verzamelen, organiseren en indienen van veel verschillende documenten en formulieren. Een tenderspecialist kan helpen dit proces te stroomlijnen en te zorgen dat alle benodigde documentatie correct en op tijd wordt aangeleverd.

Kwaliteitscontrole

Ze kunnen helpen bij het controleren van de aanbestedingsdocumenten op volledigheid, nauwkeurigheid en professionaliteit. Dit vermindert de kans op fouten of omissies die jouw kans op het winnen van de aanbesteding in de weg zitten.

Marktkennis

Hoewel ze misschien niet gespecialiseerd zijn in jouw specifieke branche, hebben tenderspecialisten vaak een goed begrip van bredere markttrends en -dynamiek. Ze kunnen advies geven over hoe je jouw voorstel kunt positioneren om competitief te zijn.

Tijdsbesparing

Door het uitbesteden van de aanbestedingsprocedures aan een tenderdesk, kan jouw bedrijf zich concentreren op kernactiviteiten, terwijl de tenderdesk zorgt voor de complexiteit van het aanbestedingsproces.

Strategisch advies

Ze kunnen strategisch advies bieden over hoe je jouw voorstel kunt optimaliseren, van het benadrukken van bepaalde sterke punten tot het adviseren over de prijsstrategie.

Kortom, overheidsaanbestedingen werken allemaal volgens dezelfde regels, ongeacht in welke branche jij werkt. Een ervaren tenderspecialist kan daarom vrij snel de belangrijke zaken uit een aanbesteding vissen. Denk aan eisen, wensen en vormvereisten. De informatie die daarbij nodig is van jouw branche vragen ze bij jou uit. Deze combinatie van kennis maakt dat we een sterke positie hebben om tenders te winnen. Tenslotte winnen we geen tenders vóór jou, maar mét jou.

Gouden combinatie van kennis van de klant en de expertise van qcore

Juist de combinatie van jou als expert in jouw vakgebied en ons als expert op het gebied van aanbestedingen zorgt voor hoge kwaliteit bij inschrijvingen. Het is een samenwerkingsproces waarin je samen nadenkt over de optimale winststrategie. Je zou kunnen zeggen dat we elkaars blinde vlek invullen. Samen zorg je voor een hoge winkans. Lees ook de ervaringen van onze opdrachtgevers.

Voordelen van een langere samenwerking

De eerste samenwerking met een extern tenderteam zal misschien nog wat aftasten zijn. Wat wel zeker is, is dat je kans op de winst zal groeien. En deze blijft groeien wanneer je langer met elkaar samenwerkt. Hoe langer je met elkaar samenwerkt, hoe meer de samenwerking op elkaar afgestemd is, maar ook hoe meer je hebt geleerd van eerdere inschrijvingen. Bij qcore evalueren we altijd onze inschrijvingen, of we nou gewonnen hebben of niet. Bij elke inschrijving die we samen doen leren we en zo bewegen we toe naar de ideale winstrategie voor jou bedrijf.

Schrijf je toch liever zelf in, maar twijfel je over jouw tenderproces? Doe dan de Quick Scan om te bepalen of jouw tenderproces op orde is. 

New call-to-action