Onze partner TenderApp lanceert AI-tender Assistent: dit kun je ermee

24 jan 2024 1 minuut leestijd Stéphanie Stéphanie

TenderApp AI tool-1

Vandaag lanceert onze partner TenderApp een nieuwe functionaliteit: de AI-tender Assistent. Deze AI-chatfunctie is ontworpen om gebruikers nog beter te ondersteunen in het tenderproces. Precies zoals we van TenderApp gewend zijn! De betaversie die nu gelanceerd is, is beschikbaar voor alle gebruikers. De release markeert het begin van een serie AI-toepassingen.

Slimme assistent

TenderApp noemt de nieuwe AI-toepassing een 'slimme assistent'. Deze slimme AI-tool geeft je toegang tot alle tenderdocumenten, waardoor je snel en nauwkeurig antwoord krijgt op al je aanbestedingsvragen. Ontvang ook een gedetailleerd overzicht van alle benodigde acties en documenten voor je inschrijving, inclusief lengte van vereiste documenten.  Zo kun je nog sneller beoordelen of een tender geschikt is voor jouw organisatie.

Net als ChatGPT, maar dan voor aanbestedingen

De TenderApp AI-tool werkt in principe hetzelfde als de ChatGPT die je misschien al kent. Als je een vraag invoert, krijg je daar direct antwoord op. De tool zal aan de hand van de beschikbare aanbestedingsdocumenten reageren op je vraag. Houd er wel rekening mee dat dit een betaversie is: soms kan de tool geen of een verkeerd antwoord geven. Gebruik is dan ook op eigen risico. Hoe vaker gebruikers deze betaversie gebruiken, hoe slimmer de tool wordt.

Wat kan de AI-Assistent van TenderApp nog meer?

Er is meer! Laat de tool bijvoorbeeld conceptversies van EMVI-documenten genereren, afgestemd op de specifieke eisen van de tender. Bespaar daarmee tijd en verhoog de kwaliteit van je inschrijvingen. Daarnaast kun je meerdere gesprekken over verschillende onderwerpen beginnen. De AI-assistent onthoudt de vragen die je eerder hebt gesteld. Zo kan je het gesprek later weer oppakken op het punt waar je gebleven was. 

De komende tijd worden er meer slimme AI-toepassingen gelanceerd door TenderApp. Denk aan sneller zoeken via TenderIntelligence en de toevoeging van bronvermelding bij de antwoorden op de vragen die je stelt.

Lees hier meer over de lancering van de TenderApp AI-tender Assistent.New call-to-action