1. Home
 2. >
 3. Diensten
 4. >
 5. Tender management
 6. >
 7. Begeleiding op aanvraag

Tender begeleiding op aanvraag

Met tender begeleiding op aanvraag helpen we je eenmalig bij een inschrijving op een aanbesteding.

Deze dienst in het kort

 • Geschikt voor organisaties die nog niet bekend zijn met aanbesteden, voor organisaties die het maar niet lukt om te winnen en voor organisaties die aan steeds complexere aanbestedingen meedoen en meer expertise nodig hebben
 • Een inschrijftraject samen met qcore start al vanaf € 4.000,00.
 • Alleen bij winst geldt een gunningsfee van 3,5%
 • qcore heeft de volledige regie tijdens het inschrijvingstraject
 • Je maakt gebruik van alle kennis in huis: onze aanbestedingsspecialist, tekstschrijver en juridisch specialist zijn betrokken gedurende het hele traject

Voor wie is eenmalige tender begeleiding geschikt?

Met tender begeleiding op aanvraag helpen we je eenmalig met het doen van een inschrijving op een aanbesteding. Voor veel organisaties is dit de eerste kennismaking met tender management, en dus met qcore. Met name organisaties die net beginnen met tenderen en dus hulp bij aanbestedingen nodig hebben kloppen bij ons aan. Daarnaast komen we in contact met opdrachtgevers die maar niet lijken te kunnen winnen met hun interne tenderteam en ons inschakelen voor een frisse blik op hun tenderproces. Ook organisaties die al aan veel relatief kleine aanbestedingen hebben meegedaan, maar graag een grote aanbesteding willen binnenhalen weten ons goed te vinden. Zij roepen met name hulp in voor de juridische aspecten en het optimaliseren van het bid proces.

Jouw route naar een succesvolle samenwerking

 

Altijd een offerte op maat

Op basis van je aanbestedingsstukken stellen wij een offerte voor de tender begeleiding voor je op. Geen uurtje-factuurtje, maar een realistische inschatting van de benodigde tijd waarbij we vooral kijken naar de gevraagde input en complexiteit van de uitvraag.

 

Hoe onze samenwerking eruit ziet

Vanaf het begin van onze samenwerking zetten we onze kennis, expertise en capaciteiten in om samen de beste inschrijving te doen. We begeleiden je van A tot Z en zorgen ervoor dat jouw inschrijving de meeste kans op slagen heeft. Tijdens het strategisch overleg inventariseren we wat de aanbestedende dienst precies vraagt en we bepalen wat jij nodig hebt om de beste inschrijving in te kunnen dienen. We nemen je stap voor stap mee tijdens de inschrijving en begeleiden je bij het leveren van de juiste informatie. Wij houden te allen tijde de regie en verzamelen alle informatie. We zorgen er zo voor dat er een inschrijving komt te liggen die compleet aansluit op de vraag van de aanbestedende dienst.

Dit is wat jij van onze samenwerking gaat merken:

 • We starten met een grondig strategisch overleg
 • Je ontvangt een gedetailleerde projectplanning
 • Al jouw teksten worden gecontroleerd en geredigeerd
 • Elke stuk bewijslast dat je aanlevert wordt door ons beoordeeld
 • Je krijgt begeleiding bij eventuele presentaties, demo’s of interviews
 • We begeleiden DTP-werkzaamheden, indien nodig
 • We vragen documenten namens jou aan (KVK, VOG, hulp bij aanvraag eHerkenning)
 • Wij verzorgen het indienen van de inschrijving (via Tenderned, Aanbestedingskalender.nl of andere platformen)
 

Wat we van jou verwachten

De expertise van aanbesteden ligt bij ons, de kennis over je producten of diensten en je organisatie ligt bij jou. Tijdens het proces zullen we je vragen input te leveren over je producten of diensten. Dit wordt begeleid door je contactpersoon.

Tendermanagement

MVGM

MVGM Bedrijfshuisvesting heeft in 2018 samen met qcore een belangrijke tender binnengesleept. Directeur Jeroen Koevermans vertelt trots over onze succesvolle samenwerking.

Kosten

Eenmalige kosten

Dit traject start vanaf € 4.000,00. De kosten zijn afhankelijk van onder andere de volgende aspecten: De complexiteit van de inschrijving, de hoeveelheid teksten die moeten worden geschreven of geredigeerd, juridische aspecten, hoeveelheid vragen die worden gesteld tijdens de nota van inlichtingen en of je een tekstschrijver de teksten voor je laat schrijven.

Gunningsfee

Deze fee geldt alleen als de inschrijving daadwerkelijk gewonnen wordt. Deze fee is 3,5% op basis van achteraf gefactureerde omzet aangaande de aanbesteding.

 

Wat je van ons kan verwachten

Hoogste kans op winst

Met onze ruime ervaring met aanbesteden weten we goed hoe we invloed kunnen uitoefenen op de uiteindelijke aanbesteding. Met onze methode kunnen we de inschrijving al voor de sluitingsdatum beter op jouw organisatie laten aansluiten. Ook gaat jouw aanbesteding antwoord geven op de vraag die de aanbestedende dienst stelt. Klinkt logisch, maar we zien vaak dat inschrijvingen vol staan met standaard teksten en vakjargon. Een afknapper voor elke aanbestedende dienst. Dit voorkom je als je met ons werkt.

A tot Z begeleiding

Vanaf het moment dat jij de aanbesteding hebt gesignaleerd nemen wij de regie in handen. Wij zorgen ervoor dat alle informatie wordt verzameld, dat alles op tijd wordt aangeleverd en dat je tijdens het hele traject wordt begeleid. Je krijgt een vaste contactpersoon voor al je vragen.

Continuïteit en borging

Met ons tenderteam hebben wij alles in huis om jouw partner in tender management te zijn. Van een aanbestedingsjurist tot tekstschrijvers en van een gecertificeerde lead auditor tot ervaren tender specialisten. We hebben alle expertise in huis om van iedere inschrijving een succes te maken, altijd bereikbaar en alle kennis blijft in huis.

Succesgarantie

Met onze unieke succesgarantie ben jij verzekerd van de beste inschrijving voor jouw organisatie. Ons verdienmodel is even simpel als doeltreffend: we werken met relatief lage offertekosten (vooraf), gecombineerd met een fee bij gunning (achteraf). Die fee bestaat uit een vooraf vastgesteld percentage van de gerealiseerde omzet uit de gegunde opdracht. Zo weet jij zeker dat wij echt gaan voor die gunning.

 

Hulp nodig? Ga met ons aan de slag en win die aanbesteding!