1. Kennisbank
  2. Tenderplatforms en -bronnen

Wat is eHerkenning?

eHerkenning is een soort DigiD dat je nodig hebt om op bepaalde overheidswebsites een bedrijf  te kunnen vertegenwoordigen. Zo ook om namens het bedrijf waarvoor je werkt te kunnen inloggen en werken in TenderNed. Hiervoor heb je minimaal eHerkenning niveau 2 nodig. eHerkenning kun je aanvragen bij één van 6 aanbieders: Digidentity, KPN, Quo Vadis, Reconi, We-ID en Z-Login. Een eHerkenningsmiddel is persoonsgebonden, maar vereist een machtiging van het bedrijf waarvoor je werkt (handtekening van een tekenbevoegde).

Voor meer informatie en het aanvragen van eHerkenning kun je hier terecht: https://eherkenning.nl