1. Home
  2. >
  3. Succesverhaal flynth audit

Succesverhaal

Flynth Audit

 

Winkansen verhogen door meer structuur in het tenderproces.
Lees hier hoe we dat doen:

Meer structuur in tenderproces verhoogt winkans

Flynth Audit werkt sinds 2020 samen met qcore voor het signaleren van de juiste aanbestedingen en het succesvol inschrijven daarop.

Flynth is de grootste adviseur en accountant voor het MKB in Nederland. René van der Klei is Registeraccountant en binnen Flynth Audit als commercieel MT-lid medeverantwoordelijk voor de audit-praktijk. Flynth Audit heeft een acquisitiestrategie met verschillende kanalen. Inschrijven op aanbestedingen is er daar één van; circa 10% van de nieuwe omzet is afkomstig van openbare aanbestedingen. “Dat is relatief weinig maar we hebben het wel nodig. Met name voor onze klanten in het onderwijs die ongeveer een kwart uitmaken van ons klantenbestand”, vertelt René van der Klei.


Flynth Audit_Rene vd Klei_web
René van der Klei, Registeraccountant bij Flynth Audit

‘Eerst deden we het allemaal zelf’

Hoewel Flynth Audit al tientallen jaren inschrijft op aanbestedingen is er pas sinds augustus 2020 een samenwerking met qcore. “In al die jaren daarvoor deden we het allemaal zelf”, zegt René van der Klei. “Diverse personen binnen Flynth Audit waren bezig op de verschillende platformen te zoeken naar interessant aanbestedingen. Dit was een niet-gestructureerd proces waarbij verschillende collega’s op eigen initiatief én op meerdere platformen bezig waren. Omdat dit proces niet gestructureerd was, bleef er wel eens iets liggen of misten we soms interessante openbare aanbestedingen. Kortom: ons proces voor het inschrijven op tenders was suboptimaal.”

Blij met de ondersteuning van qcore

Via een bestaande relatie kwam René van der Klei in contact met qcore. Naast de ondersteuning bij het inschrijven op aanbestedingen, wordt er gebruik gemaakt van tendersignalering via TenderApp. “Wij zijn erg te spreken over de tendersignalering. Het is een hartstikke handige applicatie die alle tenders van alle platformen geautomatiseerd op het scherm aanlevert. Als wij dit zelf moesten organiseren, waren de kosten veel hoger geweest plus het zou minder effectief zijn. Het geeft structuur en snelheid. Daarnaast zijn wij erg blij met de ondersteuning vanuit qcore; de mensen daar zijn heel behulpzaam met een snelle reactietijd.”

Toegenomen winkans bij tenders

Wat doet deze samenwerking met de winkansen van Flynth Audit? René van der Klei: “Het inzicht dat wij krijgen door de samenwerking leidt tot meer focus bij ons. We kiezen nu bewuster dan voorheen om wel of niet op een tender in te schrijven. Dat besluit werd in het verleden nog wel eens lokaal op een van onze vestigingen genomen. Nu is het bij ons gecentraliseerd en hebben we een beter overzicht. Dat geeft meer focus en vergroot onze winkansen.”

Inschrijven op tenders is lange termijn-werk

René van der Klei is van mening dat inschrijven op aanbestedingen lange termijn-werk is. “Absoluut, want je moet ervaring opbouwen en leren van de fouten die je maakt. Je leert minder van winst dan van je verliezen. Ik adviseer andere bedrijven wel om ondersteuning te regelen bij het aanbestedingsproces omdat er veel bij komt kijken. Ben je daar niet ervaren in en heb je niet de kennis of mankracht in huis, dan leent het de moeite om je te laten ondersteunen door een professionele partij. Onze ervaringen met qcore zijn erg goed.”

Benieuwd naar jouw kansen?

Wil je eens vrijblijvend sparren over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem contact met ons op!

Start met tendersignalering en mis geen kans meer!