Dé gouden combinatie om IT-aanbestedingen te winnen: tendersoftware en tenderspecialisten

30 mei 2022 2 minuten leestijd Lotte Lotte

Het winnen van IT-aanbestedingen is een vak apart. Overheden en publieke organisaties worden namelijk steeds meer afhankelijk van IT in hun bedrijfsprocessen. Tel daarbij op dat ontwikkelingen op het vlak van informatietechnologie snel gaan. Je hebt als IT-bedrijf dus te maken met een constant veranderende markt en de behoeftes van overheden veranderen daarin mee. Hoe richt je je tenderproces in om op een effectieve wijze mee te kunnen in dit dynamische speelveld? Dat vertellen we je in deze blog.

IT-aanbestedingen winnen met de gouden combinatie

Met de gouden combinatie van tendersoftware en een tenderspecialist heb je met je bedrijf de basis voor die winnende inschrijving. De juiste tendersoftware zorgt ervoor dat je niks mist. De tenderspecialist vult jouw tenderteam aan met belangrijke kennis over aanbestedingen, het tenderproces en het schrijven van winnende stukken.

Waarom werken met tendersoftware?

Met de juiste tendersoftware mis je niets. Daarom is het een belangrijke tool in je tenderproces om effectief in te spelen op aanbestedingen. Met TenderApp vind je alle informatie over aanbestedingen voordat ze op de markt komen. Je loopt dus nooit meer kansen mis. Daarnaast helpt TenderApp jouw scoringskans te vergroten op de volgende twee manieren:

 • Inzicht in de markt:

  TenderApp maakt gebruik van historische tenderdata uit de meeste bronnen (in vergelijking met andere platformen). Zo kan je informatie vinden over gunningen, contacttermijnen en opdrachtwaarden. Met een forecast heb je in een keer het totaaloverzicht welke aanbestedingen in de markt bij jouw bedrijf passen. Zo breng je focus aan in je tenderproces en heb je meer inzicht welke tenders echt bij jouw bedrijf passen.
 • Oefen meer invloed uit:

  Anticipeer op toekomstige aanbestedingen door invloed uit te oefenen op inkopers en het beoordelingsteam door vóór publicatie van de aanbesteding aan tafel te zitten met de opdrachtgever. Dit is namelijk hét moment om waardevolle informatie op te halen bij de aanbestedende dienst: waar lopen ze tegenaan, waar hebben ze behoefte aan? Wat is de vraag achter de vraag? Daarvoor moet je wel weten wanneer welke tenders op de markt komen. TenderForecast helpt je daarbij. Het geeft inzicht in welke nieuwe tenders in de IT-sector worden uitgezet én welke contracten gaan aflopen.

De winnende offerte

Aanbestedingsexpertise, een voorsprong op de concurrentie en een kritisch oog voor detail: een samenwerking met qcore biedt de beste kans op een winnende inschrijving.

 • Proactief tenderen:

  qcore werkt volgens de Bidcycle® methodiek. De Bidcycle® is een succesvolle strategie waarmee bedrijven meer aanbestedingen winnen. Met de Bidcycle® stroomlijn je de samenwerking tussen sales, bidmanagement en projectmanagement. Zo begin je eerder met het tenderproces door proactief invloed uit te oefenen op de aanbesteding die jij wilt winnen. Als het inhoudelijke tendertraject van start gaat, heeft de tenderspecialist al waardevolle informatie in handen om de inschrijving naar een hoger niveau te tillen.
 • A-Z begeleiding:

  We doen geen losse delen van het proces. We willen graag overzicht over de hele aanbesteding. We beginnen met een strategisch overleg en vragen alle belangrijke informatie uit over jouw bedrijf om samen de beste strategie te bepalen. Vervolgens maken we een planning en zorgen we dat alle vereiste documenten op tijd klaar staan. Alles wordt kritisch door ons bekeken en verbeterd waar nodig. Ten slotte dienen we alles op tijd voor je in, zodat jij er zeker van bent dat je een geldige inschrijving hebt gedaan.

Waarom is deze combinatie zo’n gouden zet?

Na bijna 13 jaar ervaring met het inschrijven op honderden aanbestedingen zijn wij ervan overtuigd dat de combinatie van tendersoftware en tenderspecialist zorgt voor een hogere kans op het winnen van een aanbesteding. Met behulp van tendersoftware begin je namelijk eerder met invloed uitoefenen. Als het inhoudelijke traject van start gaat, heb jij samen met de tenderspecialist inhoudelijk al een voorsprong op de concurrentie. De tenderspecialist brengt met een strakke planning de kwaliteitsstukken naar een hoger niveau en zorgt voor tijdige indiening van de documenten. Conclusie: met TenderApp weet je in een vroeg stadium wanneer een aanbesteding gepubliceerd wordt. Vervolgens maakt de samenwerking met een tenderspecialist dat jij die winnende inschrijving hebt.

Boek een gratis demo over TenderSignalering

Ben je overtuigd geraakt van de gouden combinatie van een goede tenderspecialist en tendersoftware?

Boek nu vrijblijvend een demo bij één van onze collega’s en ontdek wat we voor elkaar kunnen betekenen of bekijk alvast onze demo video door op de button hieronder te klikken.

Demo-video bekijken