Niet de laagste prijs, maar toch een tender winnen

11 okt 2021 2 minuten leestijd Ard Ard

In de wereld van het aanbesteden is het niet altijd zo dat de inschrijving met de laagste prijs altijd de tender wint. Er zijn verschillende factoren en voorwaarden waar de aanbestedende dienst naar kijkt en waar een inschrijving aan moet voldoen. In deze blog lees je hoe qcore voor jou tenders wint zonder dat je de laagste prijs biedt.

Juiste prijs-kwaliteitverhouding

De aanbestedende dienst kiest uiteindelijk voor de inschrijvende partij met het economisch gunstigste aanbod. Hierbij kijken ze onder andere naar de beste prijs-kwaliteitverhouding. Een partij krijgt punten op basis van prijs en kwaliteit van de inschrijving. Het aantal punten verschilt per aanbesteding en dit wordt in de spelregels van een aanbesteding opgenomen. Heb je de laagste prijs? Dan krijg je de meeste punten op het gebied van prijs. Als je niet de laagste prijs biedt, krijg je een bepaald aantal punten minder. Dit betekent automatisch dat je met de kwaliteit van je stukken deze punten in moet halen. Afhankelijk van de prijs-kwaliteitverhouding zoals die in de spelregels is opgenomen, kun je met de kwaliteit van je stukken het verschil in prijs goed maken. Dus zolang jouw inschrijving van hoge kwaliteit is, kun je ondanks een hogere prijs de tender toch winnen. In een van onze andere blogs lees je meer tips voor het schrijven van een winnende aanbesteding 

Kennis van klant, concurrentie en branche erg belangrijk

Om de kwaliteit van je stukken te waarborgen, is het belangrijk dat je beschikt over alle kennis van de klant en diens branche. Zonder deze kennis is het bijna onmogelijk om een offerte aan te leveren die goed aansluit bij de opdracht en om stukken in te leveren van hoge kwaliteit. Daarnaast levert het enorm veel voordelen op als je voldoende kennis hebt van je concurrenten. Tijdens de Nota van Inlichtingen  kun je belangrijke conclusies trekken aan de hand van vragen die jij stelt en kun je het de concurrent lastiger maken om in te schrijven. Beschikken over de juiste kennis is dus wel degelijk macht in de aanbesteding wereld. Wil jij ook tenders winnen van professionele bid teams? Lees hier hoe qcore hierbij helpt

Doe je research en voldoe aan de voorwaarden

Naast een goede prijs-kwaliteitverhouding en over voldoende kennis te beschikken van de klant, zijn concurrent en zijn branche is het een must om voldoende research te doen in de opdracht. Met behulp van de Tenderapp kun je gemakkelijk terugkijken naar eerdere aanbestedingen van een bepaalde dienst, zodat je erachter komt waar je op moet letten en waar je de nadruk op moet leggen. Hierdoor verklein je de kans op fouten. Zorg er dus voor dat jouw stukken er perfect uitzien. Daarnaast is het cruciaal om aan alle voorwaarden te voldoen die de aanbestedende dienst heeft opgesteld.

Conclusie

In deze blog heb je gelezen dat je niet per se de laagste prijs hoeft te hebben om een tender te winnen. Zorg ervoor dat je prijs-kwaliteitverhouding op orde is, dat je beschikt over de juiste kennis van jouw klant, zijn concurrent en zijn branche en dat je jezelf goed moet voorbereiden. Ook is het essentieel om aan alle voorwaarden te voldoen die de aanbestedende dienst heeft opgenomen in de spelregels. Ben je benieuwd hoe de samenstelling van jouw tenderteam eruit moet zien om de kans op succes te vergroten? Download dan nu onze whitepaper!

E-Book zo stel je een succesvol bidteam samen

Deel dit stuk