(Onderhandse) aanbesteding winnen? Ga voor de lange termijn

08 feb 2022 1 minuut leestijd Peggy Peggy

Om structureel aanbestedingen te winnen, is een lange termijn strategie cruciaal. In deze blog lees je wat onderhandse aanbestedingen zijn, waarom lange termijn tenderen winstgevender is en op welke manier je onderhandse aanbestedingen kunt winnen met een lange termijn tenderstrategie.

Wat zijn onderhandse aanbestedingen?

Bij een onderhandse aanbesteding bepaalt de aanbestedende dienst zelf hoeveel en welke partijen een offerte mogen indienen. Er is enkelvoudig onderhands, waarbij de aanbestedende dienst maar één partij uitnodigt. En er is meervoudig onderhands, waarbij de aanbestedende dienst meerdere partijen uitnodigt. Een onderhandse aanbesteding is alleen toegestaan als opdrachtwaarde van de aanbesteding onder de drempelbedragen uitkomen. Lees hier meer over onderhandse aanbestedingen.

Waarom past lange termijn denken bij onderhandse aanbestedingen?

Bij een onderhandse aanbesteding kiest de aanbestedende dienst bij het uitzetten van een aanbesteding zelf de partijen die een inschrijving mogen doen. Het is daarom belangrijk dat je tenderproces al begint voordat de aanbesteding uitgezet wordt. In het geval van onderhandse aanbestedingen al helemaal. Als de tender eenmaal gepubliceerd is en je bent niet uitgenodigd, dan ben je te laat. Je eerste taak is dus zorgen dat je wordt uitgenodigd.

Beïnvloeden

Wij raden je daarom aan om proactief te tenderen en de aanbestedende dienst vooraf te beïnvloeden. Ben je de vorige keer niet geselecteerd om in te schrijven en wil je de volgende keer wel gekozen worden? Leg contact met de aanbestedende dienst. Ga om de tafel zitten en vertel ze over jouw product of dienst. Zorg ervoor dat ze jou onthouden en wordt de volgende keer wel uitgenodigd!

Waarom is lange termijn tenderen winstgevender?

Niet alleen voor onderhandse aanbestedingen is het belangrijk dat je op de lange termijn bezig bent met tenderen. Ook voor openbare aanbestedingen vergroot je jouw kansen als je ervaring opdoet en voor publicatie bij de aanbestedende dienst aan tafel gaat zitten. We zeggen ook wel dat tenders winnen een lange termijn traject is.

Nog succesvoller tenderen?

Zoals je in deze blog hebt gelezen, vergroot lange termijn tenderen de kans om uitgenodigd te worden voor onderhandse aanbestedingen. Benieuwd hoe je een succesvol bidteam samenstelt om aanbestedingen te winnen? Download dan nu het E-book 'Zo stel je een succesvol bidteam samen'. 

New call-to-action