TenderSignalering: op tijd weten welke IT-aanbestedingen er aankomen

31 mrt 2022 2 minuten leestijd Peggy Peggy

Wil je er zeker van zijn dat je nooit meer IT-aanbestedingen mist? Lees dan snel verder! In deze blog vertellen wij je graag hoe jij als eerste op de hoogte bent van de Europese aanbestedingen in de IT-branche.

Tenders signaleren, wat houdt dat in?

Dagelijks komen op TenderNed alle nieuwe aanbestedingen binnen: een enorm lange lijst met nieuwe kansen die je móet doorspitten, maar waar je eigenlijk geen tijd voor hebt. Filteren op CPV-codes* biedt hierin helaas weinig soelaas: vaak staan IT-aanbestedingen onder de verkeerde CPV-code waardoor je deze alsnog mist. En heb je dan eindelijk een interessante aanbesteding gevonden, staan de documenten op een ander platform waarvoor je je moet aanmelden. Eenmaal aangemeld en de documenten doorgelezen blijkt de scope tóch niet geheel te passen bij jouw dienstverlening. En zo ben je weer een uur verder.

* Common Procurement Vocabulary-codes., zijn codes die worden toegekend aan alle  overheidsopdrachten voor diensten, leveringen en werken.

Hoe zorg je ervoor dat je de IT-aanbestedingen snel én op tijd signaleert?

qcore heeft de oplossing: TenderSignalering! Hiermee ben je dagelijks op de hoogte van alle voor jou relevante aanbestedingen én staan ze ook nog eens overzichtelijk bij elkaar, inclusief alle bijbehorende documenten. Hierdoor weten onze klanten zeker dat zij nooit meer een aanbesteding missen. Bovendien geeft de korte samenvatting gelijk een goed beeld van welke IT-producten of dienstverlening de aanbestedende dienst wenst en zie jij of jij dit kan uitvoeren. Doordat de documenten direct toegankelijk zijn, kun je binnen een paar minuten zien of je aan de geschiktheidseisen voldoet, zoals ISO 27001 of ISO 9001.

Waarom is vroege signalering zo belangrijk in het tenderproces?

Het proces van tenderen is tijdgebonden. Deadlines zijn écht deadlines. Haal je die niet, dan mis je de kans om een mooi contract te winnen. De eerste deadline is vaak al binnen twee weken na de publicatie. Zie je een tender over het hoofd of ben je te laat op de hoogte van een tender? Dan mis je misschien de cruciale fase van het stellen van vragen voor de Nota van Inlichtingen. Cruciaal, omdat je in deze fase nog zoveel belangrijke informatie kunt ophalen voor bijvoorbeeld het bepalen van je winstrategie. Lees in deze blog meer over het winnen van IT-opdrachten bij de overheid.

De 5 grote voordelen van TenderSignalering

Op tijd een IT-aanbesteding spotten is dus heel belangrijk om jouw winkans te vergroten. TenderSignalering van qcore kan je hierbij helpen. De belangrijkste voordelen van TenderSignalering op een rij:

    • Door het instellen van je eigen zoekprofiel mis je geen enkele IT-aanbesteding meer
    • Elke morgen ontvang je de IT-aanbestedingen in jouw mailbox
    • Door een samenvatting van de scope bepaal je in een paar minuten of de aanbesteding interessant en geschikt is voor jullie
    • Alle documenten staan op één plek
    • Je bespaart veel tijd

Wil jij ook starten met aanbesteden of wil je op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen binnen de wereld van aanbesteden in de IT? Download dan nu onze trendanalyse Managed Services.

New call-to-action