1. Home
  2. >
  3. Succesverhalen
  4. >
  5. Business base

Succesverhaal

Business Base

 

Je inschrijven op een aanbesteding die écht bij je past verhoogt je winkans. Maar hoe signaleer je de juiste aanbesteding? En win je die uiteindelijk? Lees hier het verhaal over de samenwerking tussen Business Base en qcore!

Signaleren en winnen van de juiste aanbesteding

Business Base werkt sinds 2020 samen met qcore voor het signaleren en winnen van de juiste aanbestedingen. Business Base levert en implementeert Microsoft-software voor Customer Engagement en CRM. Martijn Vosmeer is Customer Success Manager bij Business Base en tevens verantwoordelijk voor new business.

Het inschrijven op aanbestedingen is nog relatief nieuw voor Business Base. “Meedoen aan tenders staat nog in de kinderschoenen bij ons”, vertelt Martijn Vosmeer. Maar doordat de klantenkring van Business Base zich steeds verder beweegt richting grotere organisaties en overheden, komt het bedrijf meer en meer in aanraking met tenders.

Business Base wint tenders met qcore

Nieuw tenderbureau gezocht

Er is momenteel ingeschreven op een handvol tenders. Aanvankelijk bij een ander tenderbureau dan qcore. Martijn Vosmeer: “Die samenwerking liep niet lekker, ook niet met betrekking tot de aanbestedingsprocedure waardoor we die aanbesteding destijds hebben verloren.”

Omdat bij Business Base het besef aanwezig is dat er intern te weinig kennis van en tijd voor aanbestedingsprocedures is, is na deze eerste ervaring een nieuw tenderbureau gezocht. “Ik merkte vrij snel dat er heel veel tijd in zit als je serieus met tenders aan de slag wilt. Denk aan een strakke planning, de procedure op de juiste manier volgen, deadlines halen, alle stukken op de juiste manier aanleveren, een goede strategie volgen. Dat moet je liggen en dan is het prettig wanneer een partij dat voor je managed. We wisten: als we met Business Base serieus met aanbestedingen aan de slag gaan én we willen aanbestedingen winnen, dan moet je dat in samenwerking met een partij doen die daar ervaring in heeft zodat wij focus kunnen houden op de inhoud.”

De samenwerking met qcore

Na met meerdere tenderbureaus gesproken te hebben, koos Business Base voor de pragmatische aanpak van qcore. “Ik werk heel prettig met ze samen”, zegt Martijn Vosmeer. “De manier van communiceren, hun proactiviteit, de bereikbaarheid van de mensen, hoe ze de zaken oppakken: wij zijn er heel content mee. Onze tendermanager bij qcore toetst de weging op de stukken, kent alle juridische aspecten, bewaakt de termijnen en het volledige aanbestedingsproces. We hebben meerdere keren per week contact als een aanbesteding loopt, dat werkt goed.” Business Base maakt daarnaast gebruik van tendersignalering bij qcore waardoor nooit meer een voor Business Base relevante aanbesteding wordt gemist.

Tenders evalueren en doorpakken

Hoewel de allereerste tender samen met qcore niet gewonnen werd, was Business Base tevreden met het resultaat bij die aanbesteding. Martijn Vosmeer: “We werden tweede van de vijftien, geen slecht resultaat. Het is dan belangrijk om te evalueren en door te pakken. 'You win some, you lose some' en we leren er van zodat de winstkans steeds groter wordt.”

Wanneer samenwerken met qcore

Wanneer is het aan te raden om met qcore samen te werken? “Allereerst moet je duidelijk hebben of er voldoende tenders zijn in jouw branche”, stelt Martijn Vosmeer. “Aanbestedingsprocedures zijn streng, dat snappen ze heel goed bij qcore. Als je zelf niet die kennis niet in huis wilt halen, kun je dat prima bij qcore beleggen. Dus wanneer je hulp nodig hebt bij de procedures, de planning en een kritische partij zoekt die de inhoud toetst dan is qcore een goede match.”

🏆 Samen tenders winnen? Boek een online kennismaking met ons!

qcore tenderapp proeflicentie

Benieuwd naar jouw kansen?

Wil je eens vrijblijvend sparren over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem contact met ons op!

Samen tenders winnen?