Inschrijven op aanbestedingen: hoe gaat qcore om met jouw concurrenten?

05 okt 2021 2 minuten leestijd Douwe Douwe

Het komt wel eens voor dat meerdere partijen bij ons aan de bel trekken om op dezelfde aanbesteding in te schrijven. Wanneer dit het geval is kunnen wij er in theorie voor kiezen om twee keer in te schrijven óf juist voor de partij te kiezen met de grootste winkans. In deze blog lees je hoe qcore met jouw concurrentie om gaat en welke factoren doorslaggevend zijn voor een samenwerking.

Schrijft qcore twee keer in op één aanbesteding?

In bepaalde branches zijn er veel aanbieders en komt het wel eens voor dat meerdere partijen zich bij qcore melden voor dezelfde aanbesteding. Wanneer dit het geval is, wordt er een inschatting gemaakt van de winkans van de partij die zich als eerste meldt en gaat qcore na of deze partij aan alle eisen kan voldoen. Ons verdienmodel is namelijk gebaseerd op het daadwerkelijk winnen van tenders. We schrijven niet in op een aanbesteding om mee te doen, maar om te winnen!  Met deze reden schrijven we nooit twee keer in op één aanbesteding. Op het moment dat er alleen partijen zich melden waar we nog nooit mee hebben samengewerkt, dan kiezen we voor de partij met wie de winkans het grootst is.

Wat als er al een samenwerking ligt?

Er zijn ook partijen waar we al eens vaker mee hebben samengewerkt. Bijvoorbeeld op het gebied van tendersignalering of een langdurige samenwerking in de vorm van een abbonement. Deze partijen krijgen altijd voorrang ten opzichte van nieuwe klanten, mits de kans op winnen realistisch is. Is het geen passende tender voor de samenwerkende partij, dan communiceert qcore dit transparant. We schrijven namelijk alleen in op een tender als we zeker weten dat we kans maken om te winnen.

Hoe garandeert qcore dat je als klant het alleenrecht hebt?

Door op BLA basis met ons samen te werken, ben je de partij die we te allen tijde als eerste benaderen zodra er een geschikte tender binnenkomt. Een doorlopende samenwerking zorgt er dus voor dat je de primaire samenwerkingspartner bent. Een alleenrecht kunnen we helaas niet garanderen, maar we geven een samenwerkingspartner altijd de eerste keus. Daarnaast is het voor ons gebruikelijk om slechts één langdurige samenwerking per branche af te sluiten. Op deze manier komen we niet in conflicten en sluiten we uit dat we met onszelf concurreren. Dit is ook een van de vele voordelen van een langdurige samenwerking met qcore.

Hoe gaat qcore om met mijn informatie?

Ten eerste willen we benadrukken dat we geheimhouding altijd hoog in het vaandel hebben staan. Dit hebben we ook in onze algemene voorwaarden verwerkt. Vaak sluiten we een geheimhoudingsverklaring af, zodat er geen informatie gedeeld wordt met mogelijke concurrenten. Daarnaast streven we ernaar om met jouw bedrijf structureel tenders te winnen waardoor we totaal geen aanleiding zien om gevoelige gegevens over jouw bedrijf of inschrijving te delen met anderen. Wat we wel doen is de ervaring die we opdoen tijdens het inschrijven gebruiken om in de toekomst de winkans te vergroten.

Bekijk onze demo-video

Heel veel tenderbureaus schrijven in op een aanbesteding om mee te doen. Het maakt hen niet uit of ze winnen of verliezen, aangezien ze er toch niet voor beloond worden. Mede door ons verdienmodel staan wij hier heel anders in en is er voor ons niets belangrijkers dan voor jou die relevante aanbesteding te winnen! Wil jij ook tenders winnen met qcore en ben je benieuwd wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Wil jij tenders winnen met qcore? Neem contact op