Wat kost het winnen van een aanbesteding met qcore?

12 feb 2021 2 minuten leestijd Rodger Rodger

Vraag jij je af wat het je kost om een aanbesteding te winnen met qcore? Vraag je in plaats daarvan af wat werken met qcore je oplevert! In deze blog vertellen we je wat de kosten zijn vooraf, waarom deze zo laag zijn en wat je daarvoor terugkrijgt bij qcore.

Tendersignalering

Een samenwerking met qcore begint met Tendersignalering. Voor het signaleren van aanbestedingen werken we samen met TenderApp. Vanaf € 199,- per maand helpt deze tool je om altijd op de hoogte te zijn van relevante aanbestedingen voor jouw bedrijf. Geef je in TenderApp aan dat je interesse hebt in een aanbesteding? Dan nemen wij direct contact met je op om de aanbesteding door te nemen en te bekijken of we hem samen kunnen gaan oppakken.

Eenmalige offerte of BLA?

Bij qcore heb je de keuze om samen te werken via een eenmalige offerte of via een abonnement, een zogenaamde BLA (Begeleiding Level Agreement).

Eenmalige offerte

Wil je eenmalig samen met qcore meedoen aan een aanbesteding middels een eenmalige offerte? Dan zijn de kosten afhankelijk van de aanbesteding en hoeveel daarvoor moet gebeuren ongeveer tussen de €4.000 en €6.000,-. Wil je daar graag een tekstschrijver bij, zodat je de teksten niet zelf hoeft te schrijven? Dan bedraagt de hele totale offerte ongeveer tussen de €6.000 en €7.000,-.

BLA
Weet je al dat je meerdere aanbestedingen met ons op wilt pakken, dan neem je het beste een BLA.  De kosten voor een BLA bedragen tussen de €1.250,- en €2.250,- per maand, afhankelijk van de looptijd (1 of 2 jaar) en het aantal inschrijvingen dat je met ons doet per contractjaar. Via onderstaand button download je een uitgebreide prijsvergelijking voor een BLA van 2 jaar. 

Uitgebreide prijsvergelijking BLA

Waarom zijn de kosten bij qcore zo laag?

Als je prijzen van verschillende externe tenderdesks hebt vergeleken, zal het je opvallen dat de kosten voor een offerte of abonnement bij qcore laag zijn. Zo vragen de meeste tenderdesks €10.000,- tot €15.000,- voor begeleiding bij een traject. Bij qcore ligt dit veel lager. Dit heeft te maken met de filosofie van qcore en ons verdienmodel (winfee):

Filosofie van qcore

Wij helpen onze opdrachtgevers van A tot Z. Vanaf het signaleren van een aanbesteding tot en met de evaluatie na afloop van een traject. Wij nemen de volledige regie. Wij houden het overzicht en zijn jullie luis in de pels om te zorgen dat we samen het maximale eruit halen. Wij willen graag winnen, dat zie je terug in ons verdienmodel.

Verdienmodel (winfee)

Een offerte voor een zeer complete dienstverlening voor lage vaste kosten vooraf, met een vergoeding over de behaalde omzet als je de opdracht daadwerkelijk gegund krijgt. Als jij wint, winnen wij met je mee! Sterker: wij kunnen niet bestaan als we niet winnen! Een extra verzekering van onze inzet en resultaten. Deze “winfee” is een vast percentage van 3,5% over de door jullie gerealiseerde omzet uit de aanbesteding.

Waarom het verdienmodel van qcore ons beter maakt dan andere tenderdesks

Zoals eerder aangegeven kunnen wij niet bestaan als we niet winnen. De winfee maakt dat wij net zo graag willen winnen als jij. We zijn daarom altijd gefocust op de winst, maar we kijken ook van tevoren of er sprake is van een reële winkans. Dit scheelt beide partijen een hoop tijd en geld. Andere tenderdesks halen hun omzet door hoge offertekosten aan de voorkant van het traject te rekenen. Of jij nou wint of niet, zij hebben de buit direct al binnen en dit maakt dat het voor hen minder belangrijk is of jij wint of verliest.

Samen winnen = samen delen

Nu denk je misschien: “Maar door die winfee ben ik uiteindelijk alsnog duurder uit!” Ja dat klopt, maar daar staat tegenover dat de drive om te winnen bij ons vele malen hoger is en je alleen betaalt als je een aanbesteding wint. En zeg nou zelf, samen delen is toch leuker dan niks te delen hebben?

Kennismaken met qcore?

Wil je meer weten over onze werkwijze en kennismaken met de mensen achter qcore? Neem vrijblijvend contact met ons op of bekijk hier een demo-video over TenderSignalering en ontdek wat qcore voor jouw organisatie kan betekenen!

Demo-video bekijken