Tenders winnen van concurrenten met professionele bidteams? Wij helpen je!

05 okt 2021 2 minuten leestijd Rodger Rodger

Gaat jouw concurrent er elke keer met de gunning vandoor? Het is als kleinere ondernemer soms moeilijk om op te boxen tegen groter concurrenten met ervaren interne bidteams. Terwijl je weet dat jij de opdracht beter kunt uitvoeren. Bij qcore helpen we je graag! Lees in deze blog hoe we dat doen.

Waarom is het lastig om van professionele bidteams te winnen?

Het kan lastig zijn om van professionele bidteams te winnen. Inschrijven op aanbestedingen? Dat is een vak apart. Niet voor niks bestaan er externe bureaus die de hele dag bezig zijn met aanbestedingen. Het is moeilijk om het op te nemen tegen een concurrent met een professioneel bidteam. Zij weten namelijk precies waar ze op moeten letten en wat de aanbestedende dienst wil horen. Vaak hebben ze ervaren schrijvers die maximaal scorende teksten kunnen schrijven en pricing analysts die de juiste prijs kunnen bepalen. Het is lastig om als ondernemer met weinig ervaring in aanbestedingen en/of zonder bidteam hier tegenop te boksen. Je kunt dan nog zo goed zijn in je vak. Als je dit niet op de juiste manier over weet te brengen in jouw inschrijving, win je de tender niet.

Hoe helpt qcore hier als externe tenderdesk bij?

Begeleiding van begin tot eind

Het antwoord op deze vraag is gelijk de expertise van qcore. Bij qcore begeleidt jouw inschrijving op de aanbesteding van A tot Z. We doen geen stukjes. We willen graag overzicht over de hele aanbesteding. We beginnen met een strategisch overleg en vragen alle belangrijke informatie uit over jouw bedrijf om samen de beste strategie te bepalen. Vervolgens maken we een planning en zorgen we dat alle vereiste stukken op tijd klaar staan. Alles wordt kritisch door ons bekeken en verbeterd waar nodig. Ten slotte dienen we alles op tijd voor je in, zodat jij er zeker van bent dat je een geldige inschrijving hebt gedaan.

Strategie bepalen

Vanuit onze expertise gaan we samen de beste strategie bepalen. Wat zijn de gunningscriteria? Hoe is de prijskwaliteitverhouding? Hoe verhouden jullie je qua prijs tot de concurrentie? Wat is het doel van de aanbestedende dienst en hoe geven we maximaal invulling aan de behoefte van de aanbesteder? Wat zijn jullie sterke punten en hoe onderscheiden jullie je? Et cetera. Aan de hand van deze vragen bepalen we samen met jou de strategie die we als leidraad gebruiken voor onze inschrijving. Hoe langer we samenwerken hoe meer we de winststrategie samen verfijnen.

Hoe kan een externe tenderbureau zonder kennis van mijn product tenders voor mij winnen?

Misschien vraag je je af hoe een externe tenderdesk aanbestedingen voor jou kan winnen. Dit kan zeker. We kunnen er zelfs voor zorgen dat jij maximaal scorende teksten indient! Lees verder in deze blog.

Neem contact op

Ben je benieuwd wat qcore voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op.

Wil jij tenders winnen met qcore? Neem contact op